”12 ani de sclavie”, CEL MAI BUN FILM la OSCAR 2014

 oscarFilmele “Gravity” şi ”12 ani de sclavie” au fost marile câştigătoare ale serii, ele acumulând 7, respectiv 3 premii Oscar, în timp ce Matthew McConaughey şi-a adjudecat titlul de cel mai bun actor în rol principal, luându-le fața celor doi favoriți: Christian Bale și Leonardo DiCaprio.

Premiul Oscar pentru “cel mai bun film” a fost luat de pelicula ”12 ani de sclavie”care prezintă povestea unui bărbat ce luptă pentru supravieţuire şi libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoarea umană.

Oscarul pentru ”cel mai bun actor în rol principal” este acordat lui Matthew McConaughey, pentru rolul din ”Dallas Buyers Club”. Matthew McConaughey a făcut eforturi supraomeneşti şi a slăbit 20 de kilograme pentru a intra în rolul unui electrician texan care se luptă cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice după ce a fost diagnosticat cu virusul HIV, în 1986.

Jennifer Lawrence, care a fost la un pas să cadă pe covorul roșu, i-a ”certat” pe cei din sală care au râs de ea pe seama incidentului: ”De ce tot râdeți. Sunt cu ochii pe voi”. Actrița a anunțat nominalizările pentru cel mai bun actor în rol principal.
Cate Blanchet câștigă Oscarul pentru “cea mai bună actriță în rol principal”, în filmul ”Blue Jasmine”. ”Luați loc, sunteți prea bătrâni pentru a sta în picioare. Mulțumesc Academiei, pentru acest premiu, oricât de subiectivă ar fi alegerea”, și-a început Cate discursul de mulțumire, după care a făcut o glumă cam deocheată la adresa Juliei Roberts. ”Julia Roberts, i*-o-n m**nă!”, i-a strigat în glume blondina colegei ei de breaslă, și ea nominalizată la cel mai bun rol secundar pentru ”August: Osage County”.

“12 Years a Slave”, CEL MAI BUN FILM

* Matthew McConaughey, Oscarul pentru CEL MAI BUN ACTOR în rol principal, pentru rolul din “Dallas Buyers Club”.

*Cea mai buna actrita in rol principal: Cate Blanchett pentru “Blue Jasmine”.

* Premiul pentru CEA MAI BUNĂ REGIE, câştigat de Alfonso Cuaron, pentru “Gravity”.

* Premiul pentru CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL este câştigat de Spike Jonze, pentru filmul “Her”.

*”12 Years a Slave”, premiul pentru CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT.

*Premiul pentru CEL MAI BUN CÂNTEC merge la Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez, pentru “Let it Go” din filmul de animaţie “Frozen”.

*”Gravity” câştigă premiul pentru CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ. Trofeul este primit de Steven Price.

*”The Great Gatsby”, premiul pentru CEA MAI BUNĂ REGIE ARTISTICĂ. Trofeul merge la Catherine Martin şi Beverley Dunn.

*Premiul pentru CEL MAI BUN MONTAJ merge la Alfonso Cuarón şi Mark Sanger, pentru filmul “Gravity”.

* Premiul pentru CEA MAI BUNĂ IMAGINE: “Gravity”

* Lupita Nyong’o câştigă premiul Oscar pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR. Actriţa a făcut un rol excepţional în filmul “12 Years a Slave”, regizor Steve McQueen. Lupita a acceptat premiul în lacrimi, spunând că “a fost rolul vieţii sale” şi mulţumindu-i regizorului pentru oportunitatea acordată. “Când mă uit la statuis aceasta, îmi amintesc că indiferent de unde eşti, visurile tale sunt valide”, a încheiat actriţa.

* Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câștigat de Jared Leto, pentru interpretarea din ‘Dallas Buyers Club’, în regia Jean-Marc Vallée. În acest film Jared Leto interpretează rolul unui transsexual bolnav de SIDA. Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru actorul în vârstă de 42 de ani.

Filmul “Dallas Buyers Club”, în regia lui Jean-Marc Vallee și cu Matthew McConaughey în rol principal (nominalizat la rândul său la categoria cel mai bun actor), este prima producție în care joacă Jared Leto după o pauză de 5 ani, perioadă dedicată muzicii. Leto este solistul trupei de rock alternativ 30 Seconds to Mars.

La această categorie au mai fost nominalizați Barkhad Abdi (‘Captain Phillips’/’Căpitanul Phillips’), Bradley Cooper (‘American Hustle’/’Țeapă în stil american’) Michael Fassbender (’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’) și Jonah Hill (‘The Wolf of Wall Street’/’Lupul de pe Wall Street’).

* Premiul Oscar pentru cele mai bune costume a fost câștigat de Catherine Martin, pentru filmul ‘The Great Gatsby’/’Marele Gatsby’. Catherine Martin este la al doilea premiu Oscar.

* Premiul Oscar la categoria Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură a fost câștigat de Adruitha Lee și Robin Mathews, pentru filmul ‘Dallas Buyers Club’.

* ‘Mr. Hublot’, de Laurent Witz și Alexandre Espigares, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație. Este primul Oscar pentru Laurent Witz și Alexandre Espigares.

* ‘Frozen’, de Chris Buck și Jennifer Lee, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație.

* Premiul Oscar pentru efecte speciale a fost obținut de Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk și Neil Corbould, pentru filmul ‘Gravity’, în regia lui Alfonso Cuaron. Celelalte filme nominalizate la această categorie au fost ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, ‘Iron Man 3’, ‘The Lone Ranger’ și ‘Star Trek Into Darkness’.

* ‘Helium’, regizat de Anders Walter și Kim Magnusson, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Este primul Oscar pentru Anders Walter și al doilea Oscar pentru Kim Magnusson.

* Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de scurtmetraj a fost câștigat de ‘The Lady in Number 6: Music Saved My Life’, de Malcolm Clarke și Nicholas Reed.

* Filmul ‘Twenty Feet from Stardom’, în regia lui Morgan Neville, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2014 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO