Adina Buzatu, în atenţia DIICOT pentru o «ţeapă» la stat de milioane €

adina-buzatuO grupare din care făcea parte şi creatoarea de modă este acuzată de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Nu te îmbogăţeşti din bani cinstiţi. Asta auzim la tot pasul. De frică să nu plătească prea multe dări la stat, Adina Buzatu s-a gândit că ar fi mai bine să-l fenteze. Din păcate, celebra creatoare de modă a ajuns să fie acuzată de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Procurorii şi ofiţerii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut, ieri, 65 de percheziţii în mai multe judeţe ale ţării, dar şi în Bucureşti. Au vizat destructurarea unei grupări formate din 20 de persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. În Capitală, percheziţiile au avut loc la patru firme. Printre acestea se numără şi societatea creatoarei de modă Adina Buzatu (36 de ani).

Poliţiştii au ridicat din biroul vedetei mai multe documente, iar ea a fost dusă la sediul DIICOT pentru audieri. Membrii grupării vizate sunt acuzaţi că au 120 de societăţi comerciale şi au înregistrat în contabilitate facturi fictive. În felul acesta, au beneficiat  de reduceri importante de impozit pe profit şi TVA. Mai mult, o parte din membrii grupării deschideau conturi personale şi acceptau ca sume provenite din infracţiuni să fie transferate în respectivele conturi. Erau retrase ulterior şi predate altor membrii ai grupului.

Societăţile comerciale de tip fantomă erau radiate ulterior. Potrivit HotNews, prejudiciul creat statului se ridică la 100 de milioane de lei, adică peste 20 de milioane de euro. Adian Buzatu nu se află la primul scandal de acest gen. În octombrie 2012, cunoscuta stilistă a intrat în atenţia poliţiştilor, după ce clienţii au reclamat mai multe magazine de lux. Se pare că ofiţerii au găsit la magazinele Adinei marfă contrafăcută: haine luate din engros, cu etichetele schimbate,pantofi de calitate îndoielnică vânduţi la preţuri de Milano şi articole din Turcia, fără provenienţă în acte.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2014 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO