Alexandra Marinescu este românca antrenată de „Schumi“ înainte de teribilul accident!

942180_545743792143426_1693910221_nSingura fată pilot de karting care reprezintă România în competiţiile internaţionale este din Craiova și se numește Alexandra Marinescu. Are doar 13 ani şi de puţin timp reprezintă echipa germană KSM Motorsport, care îi aparţine septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher. „Schumi“ i-a dat sfaturi prețioase româncei la ultima cursa la care ea a participat, cu puțin timp înainte ca acesta să sufere tragicul accident de ski din Franța. 

Pasiunea pentru motosport a purtat-o pe craioveanca Alexandra Marinescu în toată Europa. La doar 13 ani, aceasta concurează în competiţii internaţionale importante de karting şi a avut prilejul să cunoască câţiva dintre „greii“ Formulei 1. Michael Schumacher, Jean Alesi şi Mika Hakkinen au predat ştafeta copiilor lor, care sunt partenerii de pistă ai Alexandrei. Fostele mari glorii ale Formulei 1 sunt nelipsite de la fiecare cursă. Până de curând, sportiva craioveancă a fost legitimată la clubul italianului Danilo Rossi, care este de cinci ori campion mondial la karting.
Faptul că a avut o oportunitate pe care nu mulţi o au, de a sta la câţiva metri distanţă sau de a purta o conversaţie cu aceşti titani ai sportului cu motor, Alexandra Marinescu nu îşi doreşte să fie o simplă participantă la concursurile internaţionale, ci vrea o carieră strălucită.

În urmă cu puţin timp, sportiva craioveancă a făcut o alegere importantă: s-a înscris în echipa germană KSM Motorsport, la care unul dintre acţionari este septuplul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher.
La ultima etapă de DKM (unul din cele două campionate germane de karting) desfăşurată la Genk (Belgia), Alexandra a fost supravegheată îndeaproape de celebrul Michael Schumacher, chiar înainte ca acesta să aibă tragicul accident la ski. Tânăra îşi aminteşte ce emoţii a avut când „Schumi“ a venit să discute cu ea si speră cu tot sufletul ca acesta să-și revină și să-i dea în continuare sfaturi prețioase. „Când a venit la mine, am rămas pur şi simplu blocată, nu ştiam ce să zic, cum să reacţionez. După ce am dat mâna cu el, nu îmi venea să mă mai spăl pe mâini“, îşi aminteşte Alexandra. „De câte ori ieşeam din pistă, discuta cu mine ce trebuie să schimb ca timpul să scadă. Mi-a zis că am un potenţial imens şi, dacă la anul vom face cu echipa Motorsport un program susţinut de curse şi antrenamente, am şanse reale să obţin rezultate importante. Acum aştept ca echipa să ne transmită programul pentru 2014 şi sper ca Schumacher să revină alături de noi cât mai curând“, a adăugat tânăra. Alexandra a ajuns să semneze cu echipa lui Schumacher prin intermediul tatălui colegei sale de concurs, nemţoaica Sophia Floersch. „Fiul lui Michael Schumacher, Mick Betsch, aleargă în aceeaşi echipă cu mine acum. Ca eu să ajung la echipa lor, a contribuit esenţial recomandarea făcută de tatăl bunei mele prietene şi totodată concurente Sophia Floersch, care, de asemenea, alerga în echipa KSM Motorsport“.

Singura fată pilot din România nu vede kartingul ca pe un simplu hobby şi vrea ca după vârsta de 15 ani, când va trece la Formula 3, apoi 2, să se numere printre cei mai buni piloţi din lume. La vârsta de 11 ani craioveanca Alexandra Marinescu a obţinut titlul de vicecampioană naţională la categoria mini (9-12 ani, 60 cm cubi).

Fostul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher se zbate între viaţă şi moarte după ce a suferit o lovitură gravă la cap în urma unui accident la schi în staţiunea Meribel din Alpii francezi.

68530_612074522155919_435314501_n 172457maxim

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2014 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO