Festivalul „George Enescu”, în direct – de duminică, la TVR 1, TVR 2 și TVR HD

Începând din 1 septembrie, timp de 28 de zile, Televiziunea Română va asigura în fiecare zi cel puţin o transmisiune în direct de la concertele care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Staatskapelle Berlin - Sursa foto www festivalenescu ro
Toate concertele difuzate de Televiziunea Română la această ediţie sunt în format HD
Astfel, concertul Staatskapelle Berlin (sub bagheta Dirijorului Daniel Barenboim), care deschide ediţia a XXI-a a festivalului va începe duminică, 1 septembrie, de la ora 19.30, în direct la TVR 1, online pe TVR+ şi pe site-ul TVR dedicat festivalului (enescu.tvr.ro) cu „Rapsodia română” nr. 2 în Re Major op.11, de George Enescu, şi va continua cu „Simfonia nr. 2 în Mi bemol Major op. 63” de Sir E. Elgar, în live streaming pe enescu.tvr.ro.

Tot în prima zi din septembrie, de la ora 22.30, este programat recitalul talentatului muzician Cameron Carpenter, recunoscut atât pentru tehnicile de interpretare la orgă, cât şi pentru apariţiile sale scenice, care va prezenta programul „The Theatre of the Organ”. Recitalul va fi transmis în direct de TVR 2, TVR HD şi va fi disponibil şi online pe platforma video TVR+ şi pe site-ul enescu.tvr.ro.

Maestrul Daniel Barenboim va putea fi urmărit din nou alături de Staatskapelle Berlin în concertul pe care îl vor susţine pe scena Sălii Mari a Palatului luni, 2 septembrie, de la ora 19.30. Melomanii îi vor putea urmări evoluţia în direct pe enescu.tvr.ro, interpretând un program de G. Verdi – „Quattro pezzi sacri”, cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu” (dirijorul corului: Ion Iosif Prunner).

Pe parcursul transmisiunilor, jurnaliştii TVR Marius Constantinescu, Cătălin Sava şi dirijorul Tiberiu Soare vor fi gazdele telespectatorilor şi vor realiza, în direct, scurte interviuri în culisele festivalului.

„Agenda festivalului”, care va reda pentru telespectatori, în perioada 31 august-28 septembrie, momentele-cheie ale festivalului, în fiecare seară, la TVR 2 şi TVR HD, va fi disponibilă şi pe site-ul enescu.tvr.ro. Şi „Ora de Ştiri” (TVR 2) va aduce, începând de vineri, 30 august, ştiri despre evenimentele din cadrul festivalului.Programul complet al transmisiunilor în direct este disponibil pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro. Melomanii care vor să afle mai multe informaţii despre Daniel Barenboim pot urmări pe enescu.tvr.ro (în secţiunea „Interviuri”) un interviu din arhiva TVR cu marele dirijor.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2013 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO