Florin Chilian cântă în spatele gratiilor pentru copiii pușcăriașilor

Cel mai umanitar gest făcut de un artist român vreodată cu ocazia zilei de 1 iunie, Florin Chilian uimește cu un concert unic, la Penitenciarul Jilava, unde muzica solistului va ajuta copiii să-și privească părinții în detenție ca niște tații, nu ca pe niște monștrii.

chilian-penitenciarCopiii deținuților cere își ispășesc pedeapsele la penitenciarul de maximă siguranță din apropierea Bucureștiului, au întâlnire cu părinții lor în ziua dinaintea Sărbătorii Internaționale a Copilului, în sala de festivități a închisorii, unde, împreună, vor asista la concertul autorului marelui succes ”Zece”. Alături de Florin Chilian, au răspuns invitației solista de muzică populară Alina Roșca, Elena Crețu și actorul Andrei Ciopec de asemenea, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului care vor împărți produse de igienă corporală și orală , iar copiilor dulciuri și jucării. De asemenea, trei medici se vor întâlni cu deținuții într-o campanie de prevenire și educație pentru sănătate.

”Și pentru copiii deținuților este 1 iunie, și pentru ei este Ziua Copilului. E greu pentru aceștia să crească fără un părinte indiferent ce a făcut tatăl său. Căci pentru copii rămân -tata și mama-, și se bucură la fel de mult  de fiecare revedere. Consider că merită să primească acest cadou cât mai des și mă bucur că sunt oameni care fac posibilă acestă întâlnire artistică. Obișnuiesc să cânt de ani buni în penitenciare, o fac de circa 15 ani, locuri unde simt multă emoție, mai ales că ies din mediul nostru”, ne-a declarat artistul cunoscut pentru implicarea sa benevolă în multe proiecte cu scop umanitar (concerte la case de copii, proiectul”Music for Autism, ”Școala DA” etc.) Florin Chilian a susținut proiectul ”Copilăria după gratii”, al cărei scop a fost sublinierea ideilor privind prevenirea și combaterea delicvenței juvenile, ba chiar a cântat în Penitenciarul pentru Minori și Tineri Tichilești, scrie Libertatea.ro

 

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2017 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO