Fratele celebru în lume al lui Marcel Pavel se lansează în România

Marcel Pavel este un artist bine cunoscut de o țară întreagă, și, în mod paradoxal, Gigi Pavel, cel ce i-a fost îndrumător și model, este aproape necunoscut publicului din țara sa de origine. Asta deși are o lungă și prodigioasă, la nivel european.

george-pavelUn fapt mai puțin cunoscut, fratele mai mare solistului este unul dintre cei mai cunoscuți saxofoniști din Germania și a acompaniat mari nume ale bizului european, chiar și pe regretatul  Joe Cocker. Artistul, care a părăsit România într-un mod curajos, ce i-a lăsat multe amintiri neplăcute, cu câteva zile înainte de Revoluție,  locuiește împreună cu familia sa la Dusseldorf  și revine în țara sa de origine pentru a-și lansa primul său album, asta după o carieră în slujba muzicii de peste 35 de ani. Este vorba de ”Emotions”, produs în Germania, la Imagem Music, un, CD plin de emoție, instrumental.

marcel-gigi-pavel

Acordurile saxofonul lui Gigi Pavel erau celebre din anii ’80, și cânta alături de cei mai mari trupe pop-rock și artiști de muzică ușoară, amintim Aurelian Andreescu, considerat cel mai mare solist pe care l-a dat muzica ușoară româneacă. Rezident până la plecarea sa, la Timișoara, angajat la prestigioasa Operă Națională Română, Gigi Pavel s-a remarcat și în concertele legendarei formații Pro Musica cu care a susținut multe concerte cu militia în fața sălii.

”Dinastia” muzicală Pavel l-a avut  înaintaș pe rapsodul popular Ion Taraș, și a fost continuată de nepoții săi, Marcel Pavel, cea mai bună voce de pop opera de la noi, Gigi Pavel, Miki Pavel (voce, claviaturi) și Gina Pavel, pianist și solistă.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2017 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO