Gyuri Pascu: ”În tinereţe, după o găleată de vin, solo-ul la chitară îmi ieşea perfect”

Ioan-Gyuri-PascuIoan Gyuri Pascu: “În tinereţe, am fost să cânt la un bal. După o găleată de vin, solo-ul la chitara mi-a ieşit perfect. M-am lăsat în jos, dar nu m-am mai putut ridica. M-a prins de păr bateristul”


Ioan Gyuri Pascu este un reper pentru lumea artistica din Romania. Anul acesta a scos un nou album, intitulat “Electromagnetic love”.  Melodia lui “La moda” a ocupat locul intai saptamani la rand in Topul Românesc. Cu toate acestea, artistul a ales o viata mai retrasa. N-a mai acceptat invitatiile la emisiunile televizate si nu prea a mai acordat interviuri. A acceptat insa propunerea echipei “Distractia pe vremea mea”, de la Antena 2. Timp de o ora si jumatate Gyuri Pascu a spus povesti, s-a jucat, a sculptat in pepeni, a cantat, a dansat si a dezvaluit adevaruri nestiute pana acum despre propria-i persoana.

“Am fost la un bal undeva in provincie de sarbatori sa cantam cu cu trupa. Am avut macare si bautura la discretie. Ne-au adus vinul in galeata de 10 litri. Am baut, am mancat… Am baut o galeata de vin. “Trebuia sa cantam Smokie, melodia Oh Carol, iar eu stiam sa fac solo-ul cu chitara. Chiataristul era mult mai inalt ca mine si avea breteaua de la chitara foarte lunga. Sa pot canta, sa fac solo-ul, m-am lasat pe vine . Mi-a iesit perfect, dar, cand am incercat sa ma ridic, am inceput sa ma duc spre dreapta. Bateristul nostru m-a vazut si m-a prins de par sa nu cad. M-a ridicat el. Iar eu am continuat sa cant, o ora, doua, tinandu-ma de stativul microfonului”

Iubitor de muzica buna, blues, reggae, pop, rock, Ioan Gyuri Pascu a povestit la “Distractia pe vremea mea”, la Antena 2, cum l-a cunoscut pe Alexandru Andries: ”In 82′ , abia terminasem armata si am plecat cu baietii la mare, cu cortul, ca nu aveam bani. Eu eram cu chitara. Mergeam si cantam la Teatrul de vara, cantam peste tot. Intr-o seara, se facea la Obeliscul din Costinesti un spectacol mare. Eu stateam cu chitara si asteptam sa inceapa spctacolul. La un moment dat a venit la mine un tip cu putina barba si mi-a zis: “Prietene, imi imprumuti si mie chitara ta, ca trebuie sa urc pe scena sa cant vreo doua cantece…” Eu i-am dat chitara. S-a dus pe scena si l-au prezentat: Alexandru Andries. Cand a inceput sa cante blues, canta asa frumos, ca m-am infiorat… Eu nu stiam cine e si ca se poate canta asa”. Din acel moment, pe cei doi i-a legat o prietenie stransa.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2013 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO