Iolanda Nicolaescu: «Amintirile cu Sergiu mă mai ţin în viaţă»

5Trăieşte încojurată de amintirile fratelui. Pe toţi pereţii apartamentului său sunt înşirate tablouri cu maestrul. Era sprijinul ei. Acum, Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu, a rămas doar cu câţiva prieteni. Femeia de 87 de ani n a primit reporterii Click!, în premieră, în apartamentul ei din care n-a ieşit de 6 ani!

O vilă impunătoare, cu trei etaje, situată într-un cartier select al Capitalei. Este casa în care a trăit Sergiu Nicolaescu şi în care locuiesc în prezent sora maestrului şi văduva acestuia.

„Mulţi cred că vila aparţine în totalitate familiei Nicolaescu, lucru complet fals”, ne-a spus Iolanda Nicolaescu. Aşadar, la parterul vilei, există un apartament al cărui proprietar nu are nici o legătură cu Sergiu Nicolaescu. Tot la parter mai e o garsonieră care aparţine maestrului şi este închiriată.

La etajul 1, într-un apartament, locuiesc părinţii Danei Nicolaescu, iar al doilea apartament are un alt proprietar. La etajul doi, locuieşte văduva regizorului, iar la etajul 3, într-un apartament cu două camere, Iolanda Nicolaescu.

La început, această casă a aparţinut în totalitate surorii primului meu soţ, care a fost nepotul Patriarhului Miron Cristea. Comuniştii i-au confiscat însă o parte din vilă şi a intrat în proprietatea statului”, a completat sora maestrului.

De cum am intrat în locuinţa Iolandei Nicolaescu, am avut senzaţia că păşim într-un muzeu dedicat regizorului. Pe toţi pereţii casei sunt înşirate fotografii şi tablouri care îl înfăţişează pe acesta. Poze de când era mic, dar şi ipostaze din diverse filme în care a jucat şi pe care le-a regizat.

„Am avut o relaţie specială cu fratele meu care mi-a spus de nenumărate ori că, dacă el va muri înaintea mea, să nu-mi fac griji, că el îmi va lăsa tot ce-mi trebuie ca să nu duc lipsă de nimic. Tocmai de aceea am contestat testamentul dat publicităţii de cumnata mea şi în care e menţionat faptul că toate bunurile fratelui meu îi rămân ei”, ne-a mai spus Iolanda Nicolaescu.

Din păcate, după moartea regizorului, în ianuarie 2013, relaţia dintre Iolanda şi Dana Nicolaescu s-a răcit mult. Văduva maestrului, supărată din cauza acţiunii în justiţie a cumnatei sale, a rupt legătura cu aceasta şi n-a mai ajutat-o cu nimic.

Mai mult, i-ar fi propus bătrânei să-i lase ei apartamentul, dacă vrea să-i dea bani pentru întreţinere, ştiind că din pensia ei de 600 de lei e greu să trăiască. Totuşi, ceva s-a schimbat, în ultima lună, în strategia Danei Nicolaescu. „Mi-a plătit întreţinerea pe octombrie, ceea ce mă bucură, pentru că mie nu-mi plac certurile şi tensiunea”, a adăugat sora maestrului.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2013 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO