Marioara Murărescu a murit

marioara_murarescuMarioara Murărescu a trecut în nefiinţă vineri dimineaţa, la vârsta de 66 de ani.

Fosta prezentatoare a televiziunii publice era internată, din 9 august, la Spitalul Elias din Capitală, pentru continuarea îngrijirilor medicale. Realizatoarea tv a fost bolnavă de cancer la sân, de care s-a operat, însă boala a recidivat.

Marioara Murărescu a fost supusă unei intevenţii în ianuarie 2013, pentru a îndepărta cancerul la sân, şi unei alteia în iunie 2013, la Cluj, pentru a îndepărtao tumoare la coloană.

Prezentatoarea emisiunii “Tezaur Folcloric” şi-a petrecut sărbătorile de iarnă în spital, din cauza bolii necruţătoare. Apropiaţii erau îngrijoraţi pentru Marioara, mai ales că prezentatoarea intrase in depresie din cauza perioadei lungi petrecute în spital.

Am vorbit recent cu dânsa şi mi-a frânt inima… Mi-a spus: «În limbă mai au să mă înţepe, că în rest m-au înţepat peste tot». Mi-am dat seama că nu mai suporta tratamentul din spital. Acum, mi-a spus că urmează o terapie mai blândă şi că aşteaptă să vadă dacă dă rezultate”, a mărturisit pentru ziarulring.ro un interpret de folclor, vechi colaborator al “Tezaurului folcloric”.

“Luam de multe ori legătura cu dânsa, iar când nu îmi putea răspunde, mă suna înapoi. Şi ca să nu consume, îi închideam şi o sunam eu. De Sărbători am căutat-o să-i fac urările care se cuvin, dar nu a răspuns, deşi am insistat. Atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. Dânsa suna de obicei înapoi, acum… nimic. Nu mi-am mai permis să revin cu alt apel. Probabil nu se simte bine sau nu simte nevoia să mai vorbească”, a adăugat un alt artist apropiat al realizatoare

Mărioara Murărescu s-a născut în 1947, în Câmpulung Muscel. Ea a absolvit Conservatorul din Bucureşti, apoi a lucrat la radio. Din 1982, a prezentat emisiunea “Tezaur Folcloric”, de la TVR. De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău. De asemenea, a realizat primul disc de aur “Tezaur folcloric” (1992), prima casetă video “Tezaur folcloric” (2000), lucrarea “Cu ochii lumii” (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea “Tezaur folcloric”).

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2014 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO