Mioara Roman: «Sper ca nepoata mea să nu fie la fel de zvăpăiată cum este Oana!»

oana romanOana Roman (37 de ani) se pregăteşte să aducă pe lume primul ei copil săptămâna viitoare, o fetiţă pe care o va numi Izabela Maria. Deşi sarcina nu a avut complicaţii, fiica fostului premier Petre Roman (67 de ani) are mari emoţii. Prin aceeaşi stare trece şi mama ei, Mioara Roman (73 de ani), care a vorbit, pentru Libertatea, despre cum se pregăteşte pentru a deveni bunică pentru a doua oară.

Mioara Roman e bucuroasă nevoie mare că va deveni din nou bunică, astfel că vorbeşte fără oprire despre nepoata care urmează să vină pe lume peste câteva zile. Fosta soţie a lui Petre Roman e vizitată în fiecare zi de Oana.

“Mi-a spus că are emoţii, însă eu cred că sunt mult mai emoţionată decât ea. Abia aştept să-mi ţin nepoţica în braţe. Sper să fie un copil cuminte, deşi fiica mea mi-a spus că micuţa ei este foarte agitată încă de acum, când e în burtică. Şi Oana era energică: şapte luni a mişcat încontinuu în burta mea. Apoi, după ce am născut-o, avea atâta energie că a căzut de trei ori în cap în prima lună de viaţă. O dată de pe masa de înfăşat şi de două ori din pătuţ. Nu puteai să o laşi un moment singură. Dacă nu te uitai la ea o secundă, făcea o năzbâtie. Sper ca nepoata mea să nu fie la fel de zvăpăiată precum Oana”, a declarat Mioara pentru Libertatea.

Fosta soţie a lui Petre Roman ne-a spus că va merge la spital să fie alături de Oana şi, pentru că ştie că nu are voie în sala de naştere, o va aştepta afară, împreună cu Catinca şi Calina, cealaltă nepoată.

“Catinca îi dă deja sfaturi Oanei despre cum să crească copilul. Şi Calina este implicată destul de mult. Abia aşteaptă să îşi vadă verişoara. Eu nu am ce sfaturi să-i dau Oanei. În ziua de azi, copiii se cresc mult mai uşor decât pe vremea mea, când spălam toată ziua la scutece. Acum, mamele au toate condiţiile să-şi crească copiii cu mai puţin efort. O s-o asist pe Oana la prima băiţă a copilului, dar îi voi lăsa pe ei, părinţii, să se descurce singuri. Băiţa copilului trebuie făcută de către mamă şi tată, prima băiţă este ca o intrare în viaţă a copilului. Dacă Oana îmi va cere, bineînţeles că o să mă mut la ea, să o ajut cu copilul. Dacă nu, nu mă bag în sufletul ei. Sunt o persoană discretă”, ne-a mai spus Mioara.

Cât despre cadouri atât pentru bebeluş, cât şi pentru mămică, Mioara e deja pregătită: “Pentru cea mică am o casetă din argint, pe care i-o voi face cadou, aşa cum e obiceiul ardelenesc. Bijuteria o am de la bunica, e moştenire de familie. Şi pentru Oana am ceva special, tot un obiect din averea familiei pe care şi-l doreşte de multă vreme. E vorba de o piesă de mobilier de prin anii 1900, tot moştenire de familie”.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2014 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO