Nicu Covaci (Phoenix) după eliberarea celui care i-a ucis mama: “Nu el a fost criminalul. A fost răzbunarea Securităţii”

nicu-covaciUcigaşul mamei lui Nicu Covaci a fost eliberat din puşcărie, după 14 ani petrecuţi după gratii. Liderul trupei Phoenix spune că adevăraţii făptaşi au fost mereu liberi.

Tamara Stoian, mama liderului de la Phoenix a fost omorâtă în 1992, cu 30 de lovituri de cuţit, iar apoi i-a fost incendiată casa pentru a se şterge urmele. Miercuri, după 14 ani petrecuţi în puşcărie, unul din cei acuzaţi de crima de pe strada Vasile Lupu, a fost lăsat liber. “Este o bătaie de joc. Cum să stea în puşcărie cineva care a omorât cu 30 de lovituri de cuţit şi i-a dat foc victimei. Pe lângă crimă odioasă a fost şi profanare. Cel care a făcut acest lucru nu trebuia să stea pe viaţă în închisoare, ci trebuia împuşcat. Eu îi cunosc pe ţigani, sunt bandiţi, hoţi, dar ei nu bagă de 30 de ori cuţitul în cineva. Ţiganii nu fac asta. Nu acel om a fost cel care a comis crima. El a făcut probabil alte prostii, probabil o altă crimă, cine ştie”, a declarat Nicu Covaci, aflat în Spania. “Ne-au vânat încă din anii 60-70. Au continuat şi după” Liderul trupei Phoenix a tunat şi a fulgerat. Covaci susţine că în 1992, după uciderea mamei sale a venit imediat la Timişoara, unde oameni din poliţiei i-au spus să aibă grijă pentru că are duşmani mari.

“Vă daţi seama că şase ani nu au găsit un vinovat. Iar când am început eu să fac scandal, în câteva zile au găsit criminalul. Să nu îl prind pe acest om care s-a eliberat, pentru că am să-l torturez până o să spună adevărul. Atunci, după ce s-a întâmplat crima, am luat imediat avionul şi am venit în ţară. Într-un sertar eu am găsit mărci. Deci nu jaful a fost motivul. M-am întâlnit atunci cu cineva din poliţie care mi-a spus că eu eram în vizat şi să am grijă că am duşmani mari. Mi-au spus că acest semn este o vendeta şi să am grijă. Ştiu că am făcut mult rău Securităţii. Ei ne-au vânat încă din anii 60-70. Au continuat şi după aceea. După Revoluţie au rămas tot acolo unde au fost şi înainte. Adevăraţii criminali sunt liberi. Totul a fost o răzbunare la adresa mea din partea unora din fosta Securitate”, a mai spus Nicu Covaci. Crima de pe strada Vasile Lupu Ce s-a întâmplat în acea vară din 1992, pe strada Vasile Lupu din Timişoara? Pompierii au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la o casă. Atunci a fost găsit trupul Tamarei Stoian, care avea 71 de ani. În urma autopsiei, medicii legişti au rămas şocaţi. Femeia avea zeci de lovituri de cuţit. A durat şase ani până criminalii au fost arestaţi, iar în 1999 au fost condamnţi.

Poliţia a arestat doi tâlhari care au fost condamnaţi pentru crima de pe strada Vasile Lupu. Aceştia sunt Sandor Carol şi Ruszi Zoltan, ambii din judeţul Mureş. Cei doi au fost arestaţi în 1998 pentru omor deosebit de grav şi distrugere prin incendiere. Sandor a fost condamnat la 18 ani de închisoare, iar Ruszi la 19 ani. Criminalii au recunoscut că au pregătit atacul pentru că ştiau că mama lui Nicu Covaci avea o sumă important de bani. Nu credeau că o vor găsi pe femeie acasă. Aşa că spun că au fost nevoiţi să o ucidă şi apoi să şteargă urmele. “Inainte să mergem acolo, am băut. Am intrat în casă. La un moment dat, am auzit un strigat şi am vrut să ies. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar când m-am întors femeia avea pusa pe faţă o perna plină de sânge. Am căutat bani, dar n-am găsit. După câteva minute a ieşit din casă şi Zoltan”, a declarat Sandor. Tot timpul anchetei, a spus că nu ştiut pe cine a încercat să jefuiască. A aflat la anchetă că femeia era mama lui Nicu Covaci. Lupul paznic la oi În 1992, Ruszti Zoltan lucra ca paznic de noapte la o societate comercială, iar ziua era vânzător la un magazin. Însă era hoţ de meserie. “Cunosteam o femeie care facea curăţenie într-o casă, din care, după cum mi-a sugerat femeia, aş fi avut ce sa fur. Aşa că, într-o seară, m-am dus acolo. Eram în timpul programului de paznic de noapte. Mai obişnuiam să plec noaptea să fur şi apoi să mă întorc la lucru. Mi-a spus femeia care făcea curat în casa aia că proprietara n-o să fie acasă, că va fi la spital. Proprietara era acasă şi, când a dat cu ochii de mine, a început să ţipe. Atunci m-am pierdut. Aveam cuţitul de deschis uşi în mână, aşa că am lovit-o în piept. A murit pe loc. Am căutat după valori. Am găsit şi nu prea. N-a fost cum a zis femeia. Am luat-o pe femeia moartă şi am aşezat-o în pat. Apoi, am luat nişte carti din raft şi le-am pus lângă pat. Am găsit şi o sobă cu motorină, aşa că le-am dat foc. Am incendiat locuinţa, ca să se creadă că femeia a murit în incendiu. M-am întors apoi la lucru”, a declarat Ruszti Zoltan, în urmă cu patru ani, pentru Timpolis., citat de Adevarul.

Acesta a povestit şi cum s-a descoperit crima, dar şi faptul că a intrat în puşcărie pentru alte furturi. “O bucată de tavan a căzut în timpul incendiului peste femeie, iar locul înjunghiat din piept n-a ars. Am mai dat spargeri şi în alte case, după faza aceea, şi am fost prins şi condamnat, în 1993, la un an jumate de puşcărie. În 1995, când mai aveam de făcut doar o săptămână, am fost înştiinţat că sunt acuzat de omor”, a spus bărbatul. A făcut pucărie şi în Ungaria Pentru că dovezile nu erau suficiente pentru a fi menţinut în arest, Rusti a fost eliberat. A plecat apoi în Ungaria, împreună cu soţia şi fetiţa. Şi a acolo a continuat să fure, astfel că a fost condamnat la un an de închisoare. “După un an am revenit în ţară. Am crezut că s-a închis cazul. M-am angajat şi mi-am reluat viaţa normal. Eram la lucru când a venit Poliţia şi m-a arestat. Am fost încarcerat în 14 decembrie 1998”, a mai spus Ruszti, pentru Timpolis. “No Comment” la ieşirea din închisoare Ruszi Zoltan a părăsit miercuri Penitenciarul Timişoara, după 14 ani petrecuţi după gratii. Acesta nu a dorit să facă niciun comentariu în momentul în care a ieşit pe poarta închisorii. “Nu am niciun mesaj pentru Nicu Covaci. A fost greu ca la puşcărie. Îmi pare rău doar pentru că am făcut puşcărie”, au fost singurele cuvinte ale bărbatului.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2013 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO