Petrișor Tănase, primul master chef al României critică actualele vedete ale bucătăriei de televiziune

Scărlătescu, Bontea, Dumitrescu, întreaga divizie de chefi care a plecat de la polonic și judecă munca altora în emisiuni de televiziune , azvârlind cu farfuriile de pământ și împărțind ”delicii” verbale pentru a atrage audiență.
Verdictul primul chef și promotor al emisiunilor culinare la televizor, în România, Petrișor Tănase (59 ani), despre aceștia: ”Jurații fac deseori greșeli grave în profesia lor din cauza neștiinței profesionale”

petrisor-tanaseDirectorul Școlii de Artă Culinară (FOTO CENTRU) și cel mai bun bucătar și cofetar român între 1986 și 1988 concluzionează că, în emisiunile de cooking este ”prea multă ceartă și intrigă și niciunul din spectatori nu învață mai nimic din punct de vedere gastronomic. Firește, sunt concepte comerciale pentru televiziune iar audiențele cresc datorită certurilor. Pot spune că am avut cursanți extraordinar de talentați- care, sigur vor face carieră-, și care s-au prezentat la emisiuni populare cooking iar jurații i-au eliminat din prima, fără argumente profesionale. Am văzut mulți nedreptățiți”, povestește fostul șef al bucătoarilor la Parlamentul României.

”Dincolo de formatele consacrate, din punctul meu de  vedere, cum să arunci pe jos mâncarea, fie ea reușită ori, nu când jumătate din țară moare de foame și nu-și permite să cumpere nici produse alimentare necesare existenței la un nivel decent, dar să se bucure de anumite delicatese?”, continuă cel care prezenta la Pro TV rețete, în anii ’90, perioadă când nimeni nu-și închipuia că vor apărea emisiuni filmate în bucătării. ”Dacă i-am cunoscut pe vreunul din jurații vedetă? Nu, niciunuia nu i-am fost formator. I-am descoperit la televizor ori am avut de ei de la cunoștințe, de la furnizori”

Master chef Petrișor ne-a povestit și de ce, după atâtea emisiuni de televiziune (”Teo”, ”Vacanța a la  Petrișor”, ”Bărbați la cratiță”, ”Bucătăria minorităților”,”Poftă bună”)  a luat o pauză lăudabilă pentru a preda la catedră tainele bucătăriei și pentru a edita cărți de rețete. ”Mi-am dorit o clasă de gastronomie la nivel de liceu. M-am retras după 13 ani de muncă din învățământul de stat deoarece nu am mai găsit suvenții pentru acest curs. Acum profesez la propria școală de artă culinară și am mulți elevi la ateliere, și o firmă de evenimente”, lămurește misterul cel care semnează meniul la cel mai nou restaurant-teatru al lui Florin Călinescu.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2017 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO