Pilotul Adrian Iovan a decedat!

pilot-adrian-iovanPilotul Adrian Iovan şi o studentă rezidentă au decedat, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, luni după-amiaza, în Munţii Apuseni, pe raza judeţului Cluj.

Se pare că trupul neinsufleţit al lui Adrian Iovan nu a putut fi scos dintre fiarele contorsionate ale aparatului de zbor. Pilotul a murit încarcerat în avion. Vremea nefavorabilă ar fi fost una dintre cauzele care au dus la producerea accidentului aviatic.

UPDATE 00:19 „Avionul începuse să piardă din înălţime pt ca se depusese gheaţă  pe aripi. Au coborât sub plafonul de ceaţă şi în momentul în care au iesit din plafonul de ceaţă au văzut vârful de brad. Nu au mai putut face nimic deoarece avionul s-a izbit de brad şi a căzut în pădure”,  a mărturisit una dintre victime, potrivit lui Mircea Petrescu, reprezentant Salvamont Bihor.

 

iovan_04_5a71e40d5dUPDATE 00:15 “Dacă mai întârziam o oră mureau cu toţii. Persoana care a coborât cu mine se simţea foarte rău. Noroc că am avut o sticlă cu apă. Victima avea mâinile fracturate şi nu-şi mai amintea nimic din momentul impactului. Se pare că ultimul lucrul de care-şi aminteşte este clipa în care aparatul de zbor s-a izbit de crengile copacului”, a declarat unul dintre pădurarii care i-au găsit pe răniţi.

UPDATE 23:51 ”Un avion Spartan este pregătit să aducă victimele la Bucureşti dacă medicii din Cluj solicită asta. Încă de la primirea acestei informaţii, am coordonat de la Bucureşti intervenţiile din zonă, împreună cu ministrul de Interne, Radu Stroe”, a spus ministrul de Apărării Naţionale, Mircea Duşa, la Realitatea TV.

UPDATE 23:45 „Am ţinut legătura în permanenţă cu doctorul Zamfir şi nu e uşor să vorbeşti cu cineva care-ţi spune că poate fi ultima dată când îl mai auzi pentru că nu ştie cât mai poate rezista”, a declarat Victor Zota în direct la Realitatea Tv.

UPDATE 23:23 „Echipele de intervenţie sunt la faţa locului. O echipă mare de medici şi paramedici sunt la faţa locului. Primul ajutor a fost acordat de pădurarii care i-au găsit. Operaţiunea a fost una extrem de complexă, declanşată imediat ce s-a aflat de accident. S-a trimis în zonă inclusiv un elicopter. Misiunea putea să dureze mult mai mult având în vederea zona, condiţiile meteorologice şi relieful. Am fost printre primii au aflat de accident”, a declarat subsecretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, la Realitatea TV.

UPDATE 23:17 „Trebuiau să fie descoperiţi cu câteva ore mai devreme. Este inadmisibilă întârzierea. E inimaginabil ca după şase ore să nu fie descoperit. Dacă erau descoperiţi la timp, Adrian Iovan nu ar fi murit. Domnul Iovan a avut grijă ca toţi să ajungă la sol în viaţă. El a salvat viaţa tuturor şi inclusiv a lui deoarece el a fost conştient încă două ore de la prăbuşire. Colega noastră, tânăra rezidentă a decedat, probabil, din cauza hipotermiei. Autopsia va arăta cauza reală. Victimele au fost descoperiţi de doi pădurari”, a declarat la Realitatea TV Victor Zota, coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant.

UPDATE 23:12  „O echipă de criminalişti se îndreaptă spre vârful Pietroasa”, a declarat pentru Realitatea TV chestor PetreTobă.

UPDATE 23:01 “Adrian Iovan a decedat. Se pare că nici fata nu ar fi supravieţuit. Aceasta a intrat în şoc cardio-respirator şi deşi i s-au aplicat manevrele de resuscitare se pare că nu ar fi supravieţuit. Ceilalţi cinci au coborât pe picioarele lor, dar nici ei nu sunt bine. Pilotul încă n-a putut fi scos din avion. El a rămas încarcerat în avion, unde şi-a dat ultima suflare. Pilotul avea picioarele fracturate”, a declarat pentru Realitatea TV  Dan Mircea Petrescu, şeful echipei Salvamont Bihor care a ajuns la victime.

UPDATE 22:48  Se pare că pilotul aparatului de zbor ar fi decedat potrivit unui localnic care a dat vestea tragică în cadrul unei intervenţii telefonice la Romania Tv. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii ISU Alba.

UPDATE 22:41 ”Doctorul Zamfir mi-a spus că în momentul în care au fost găsiţi de cei doi pădurari, pilotul Iovan era leşinat de două ore, iar în timpul operaţiunii de coborâre rezidenta a intrat în stop cardio-respirator din cauza hipotermiei. În acel moment, medicii s-au oprit şi i-au efectuat manevrele de resuscitare.”, a declarat preşedintele Agenţiei de Transplant, Victor Zota, la PRO TV.

„O victimă are picioarele rupte, iar o alta membrele superioare. Coborârea victimelor va dura în funcţie de starea în care se află, de cât va dura stabilizarea lor”, a declarat  şeful IGSU Ion Burlui, pentru Realitatea TV.

„Adrian avea certificat de zbor. Piloţii erau foarte bine antrenaţi. În zona aceea periculoasă, să-l pună jos şi să-i salveze pe pasageri este lucru mult”, a declarat, la Realitatea TV, directorul ROMATSA, Aleodor Frâncu.

UPDATE 22:30 Unul dintre pasageri a făcut o localizare cu ajutorul Google Maps. Medicii au plecat cu maşini 4×4 spre victime. Se pare că reprezentanţii ROMATSA ar fi atenţionat pilotul că s-ar putea să aibă probleme cu aparatul de zbor, potrivit Realitatea TV

UPDATE 22:25 „Din locul unde a fost depistat avionul până la prima Ambulanţă sunt vreo 20 de minute de mers pe jos.Sperăm să aducem maşini la 1 km de victime. Este o zonă extrem de dificilă cu văi adânci. Doar norocul i-a salvat. În momentul de faţă au fost coborâţi de la avion doi pasageri până la maşina care a fost adusă să-i preia. Peste 200 de localnici din judeţul Alba au venit să ajute la localizarea victimelor. A fost o localizare extraordinara. Drumul nu este acoperit cu zăpadă şi se poate merge destul de bine, destul de repede”, a declarat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba, pentru Realitatea TV.

UPDATE 22:20 Epava avionului a fost găsită. Este acolo un medic sau o asistentă medicală care evaluează starea răniţilor, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 22:13  „Pasagerii sunt coborâţi pe braţe. Pădurarii de la Ocolul Silvic Horea Apuseni au ajutat la localizarea victimelor. Starea victimelor este una disperată. Nici acum nu ştim cum să procedăm cu exactitate. Medicii de la SMURD urmează să meargă la faţa locului. Momentan, nu a ajuns niciun medic la victime. Lângă victime se află doar nişte concetăţeni. Nu este niciun medic acolo. Unul dintre pasageri este într-o stare extrem de gravă. Patru sunt în stare bună, iar 3 sunt accidentaţi. Se pare că asistenta şi pilotul se află în stare mai gravă. ”

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2014 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO