TVR Tudor Gheorghe aduce ”Primavara simfonic” în concert de Paști

Inegalabilul artist Tudor Gheorghe revine la TVR cu spectacolul său de succes- ”Primavara simfonic” 

Tudor-GheorghePrima întâlnire cu Tudor Gheorghe va avea loc chiar în a doua zi de Paşti (luni, 17 aprilie, de la ora 21.00), când TVR 1 va transmite, în premieră la un post tv, un concert regal, „Primăvara simfonic”.
“E o mare bucurie pentru mine să dau de ştire că de Sfintele Sărbători ale Paştelui o să fiu la postul naţional de televiziune. O să urmărim împreună unul dintre cele mai dragi spectacole ale mele, Primăvara simfonic. Primăvara, anotimp al renaşterii, al încrederii, al bucuriei şi abia aştept să-l revăd şi eu. Vă asigur că va fi Paşte frumos”, a mărturisit Tudor Gheorghe.

Anul acesta sunt 15 ani de la lansarea albumului “Primăvara simfonic”, în care maestrul Tudor Gheorghe le-a adus românilor un spectacol cu o încărcătura emoţională aparte. Alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Madrigal, reuniţi sub bagheta magică a dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, “Primavara” lui Tudor Gheorghe este unul dintre cele mai complexe fenomene muzicale, greu de încadrat în limitele unui tipar. Spectacolul aparte, izvorât din interpretarea inconfundabilă a rapsodului, vine cu o reprezentaţie greu de uitat, ce a marcat deschiderea unui nou ciclu din viaţa şi cariera artistului.

Actor, poet, compozitor şi rapsod, Tudor Gheorghe a susţinut, în mai mult de 50 de ani de activitate artistică, zeci de spectacole ce au avut ca temă de la muzica populară, sau de implicare socială, până la cântecele anilor 1930, cu melodii din repertoriul unor artişti precum Cristian Vasile şi Jean Moscopol. În spatele uriaşului succes al carierei sale se regăsesc anii de muncă grea, de studiu, dar şi multele oprelişti pe care le-a întâmpinat în perioada comunistă.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2017 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO