Virgil Ianţu a lansat single-ul “Ce bine că esti”

virgil iantuNumele lui Virgil Iantu aproape ca nu mai are nevoie de nicio prezentare. Si-a inceput cariera ca membru marcant al corului “Madrigal”, devenind cunoscut publicului larg pentru muzica de teatru si performantele alaturi de grupul “The Fifties”.

De mai bine de 10 ani, rezultatele inregistrate ca prezentator de televiziune l-au transformat intr-unul dintre cei mai indragiti oameni de media din Romania.In 2013, Virgil Iantu isi continua traseul muzical lansand single-ul “Ce bine ca esti”, piesa ce prefigureaza viitorul album al artistului, “Ieri si azi”.“Ce bine ca esti” este o piesa consacrata de Nicu Alifantis, iar acum Virgil o reorchestreaza intr-o versiune jazz/swing, numai buna pentru o toamna melancolica.

Despre single Virgil a declarat:

“Primul single reprezinta o piesa la care tin foarte mult. Este scrisa si cantata in original de un om la care tin enorm, care m-a ajutat in viata si care a bucurat multe suflete de-a lungul timpului, inclusiv pe al meu. Avand in vedere ca nu a auzit piesa in aceasta noua varianta, sper ca atunci cand o va asculta, un mic zambet sa ajunga si acolo in sufletul lui, mai ales ca in acest moment, are mare nevoie de el.”

 

Ideea viitorului album a venit natural, Virgil fiind un avid ascultator de muzica romaneasca.

“Exista muzica frumoasa romaneasca, gata scrisa pentru a fi cantata si a fost cantata. Am inceput cu trecutul si am ajuns in prezent. Reorchestratiile si interpretarea au, din punctul meu de vedere, haz, iar dorinta mea este sa ne bucuram de piese romanesti aparute in perioade diferite, pe care le iubim, dar care poate ca ne lipsesc in ultima vreme.”

 

Albumul “Ieri si azi” este de fapt o colectie de piese romanesti reinterpretate de Virgil, un amestec armonios de swing, jazz, soul si big band, atent reorchestrate sub indrumarea lui George Natsis care a inteles perfect ce doreste artistul de la acest material.

Esenta pieselor a ramas aceeasi. Ele apar reimprospatate si prezentate intr-o forma eleganta, relaxata si cu umor, in acelasi timp.

 

“Sper ca acest album, atunci cand se va lansa si il veti asculta, sa va placa si sa ajunga exact acolo unde i-am stabilit eu destinatia.” Destinatie spre care toti iubitorii de muzica buna ar trebui sa se indrepte.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2013 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO