Ziua educatoare, noaptea folcloristă!

florina trifFlorina Trif, o clujeancă dintr-un sat aflat la poalele munţilor Vlădeasa și înflăcărată iubitoare de folclor, dă dovadă de o ambiție rar întâlnită. Și-a descoperit dragostea pentru muzică la vârsta de 5 ani, când a și început să cânte, însă cum la români dragostea trece prin stomac, aceasta s-a văzut nevoită să-și împartă timpul între marea ei pasiune, muzica populară și meseria de educatoare. Cum nu şi-a putut scoate din suflet dragostea de cântec, Florina nu a renunțat la visul ei, iar acum și-a lansat al doilea album din carieră.

„Sunt educatoare și-s tare mândra de asta! Îmi place enorm să lucrez cu copiii și mai ales să le pot insufla dragostea pentru folclor și tradiții de mici. Din păcate, muzica populară nu este apreciată la justa valoare și astfel nu poate asigura un trai decent. Dar cu dragoste pentru muzică, răbdare și perseverență mi-am văzut visul cu ochii.” declară artista.

Florina Trif, o interpretă a cântecului popular și o reprezentantă de seamă a zonei Huedinului, demonstrează astfel că niciodată nu e prea târziu să-și îndeplinești visul. Artista nu s-a dat bătută, iar la aproape 40 de ani a reușit, cu sprijinul soțului ei și al copiilor, să-și scoată al doilea său album din carieră, intitulat „Mândră ești vlădeasă-n lume!”, o frumoasă selecție de cântece populare. Florina reușește cu mare măiestrie să-și împartă cu brio timpul între a fi mamă, soție, educatoare în satul Săcuieu din localitatea clujeană Rogojel, artistă și chiar și studentă la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, la secţia pedagogie muzicală. Și nu are de gând să se oprească aici, ci, spune ea, vrea să contribuie cât mai mult la zona folclorică a Huedinului. În prezent, artista activeză și în Ansamblul folcloric „Cununa Vlădesei” al Casei de Cultură Huedin, în calitate de solistă vocală și are peste 17 cântece înregistrate împreună cu Grupul „Ardealul”.

florina trif album

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2014 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO