Zoli Toth (ex-Sistem) revine pe scenă

Afis Zoli Toth@George Enescu_2013La un an de la ultimul concert SISTEM, Zoli Toth revine pe scena muzicala cu un concert de muzica clasica in cadrul Festivalului International ”George Enescu”.

In septembrie 2012, Zoli a anuntat ca trupa SISTEM ia o pauza pe perioada nedeterminata si ca are nevoie de timp pentru a-si da seama ce va face in continuare. Rezultatul unui an de reflectie, de incercari muzicale, dar si a sute de ore de studiu, este un proiect unic, spectaculos, in care muzica clasica cunoaste dimensiuni si abordari noi. Zoli a folosit anii de experienta muzicala petrecuti alaturi de SISTEM pentru a schimba putin modul de interpretare a muzicii clasice.

In 27 septembrie, de la ora 19.30, in Piata Festivalului (langa Ateneul Roman), Zoli va sustine concertul ”Classic and Smart” alaturi de Silvestri Orchestra, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Piesele incluse in repertoriu vor fi interpretate la marimba si vibrafon. Intre acestea se numara 5 piese in premiera mondiala absoluta care i-au fost dedicate lui Zoli de catre compozitorii Adrian Enescu, un bun prieten si colaborator, si Petru Margineanu. Lucrari celebre din repertoriul de muzica clasica, apartinand compozitorilor Johann Sebastian Bach, Georges Bizet, Constantin Dimitrescu, Grigoras Dinicu, Edvard Grieg, V. A. Jockin, Maurice Ravel si Astor Piazzola, sunt rearanjate de artist si interpretate la cele doua instrumente inedite. Invitatul special al acestui spectacol este trompetistul Dumitru Cernei.

“Bucuria de a reveni pe scena Festivalului International ”George Enescu” este enorma. La fel ca la editia trecuta, voi incerca sa arat publicului ca muzica clasica nu se demodeaza niciodata. Instrumentele folosite, marimba si vibrafonul, ma ajuta sa scot in evidenta aceasta muzica si sa ii adaug un farmec aparte, iar Orchestra Silvestri si Maestrul Tiberiu Soare ma ajuta sa fac ca proiectul “Classic and Smart” sa fie la cel mai inalt nivel. Va astept la concertul din 27 septembrie, la Festivalul ”George Enescu”, sa ne bucuram impreuna de muzica clasica”, a declarat Zoli Toth.

Festivalul International “George Enescu” este cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania, care pune tara noastra in circuitul cultural al elitelor mondiale. Aceasta este a doua participare a lui Zoli Toth, dupa concertul sustinut in 2011 pe scena festivalului alaturi de Filarmonica de Stat Banatul din Timisoara si dirijorul Radu Popa.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Copyright © 2013 MondenOnline · All rights reserved · Designed by Theme Junkie
Powered by· MEDIAPHOTO